Over mij

Water, ruimte, kleur, licht, lucht en stilte zijn de steekwoorden voor mijn schilderwerk. Ik zie de invloed van de mens op het landschap. Architectuur vind ik boeiend in zeer brede zin. Ik houd ook van reizen en kom graag in de landen rond de Middellandse zee. Ook bezoek ik geregeld de Waddeneilanden om daar te schilderen en ideeën op te doen.


In mijn schilderijen wil ik laten zien wat me boeit. Waar mijn blik min of meer toevallig op valt en wat me raakt. Een lichtval, een doorkijkje of een mooi uitzicht.

Bijvoorbeeld: in Venetië werd ik getroffen door het licht en de prachtige kleuren. Niet alleen de stad, maar ook het visserseilandje Burano in de lagune van Venetië. Dat is heel bijzonder met zijn kleurige vissershuizen.
Ik breng hiermee kleur, architectuur en water bij elkaar.

Mijn aandacht gaat vaak naar het water en de vormen die weerspiegelingen kunnen aannemen. Het is soms windstil, waardoor alles op zijn kop lijkt te staan met slechts een heel lichte rimpeling.
Of juist dat de weerspiegeling breekt in allerlei gekke vormen, die een seconde later weer anders zijn.

Methode: De meeste schilderijen zijn in meerdere lagen geschilderd en een enkele à la prima, dat wil zeggen in één keer en ter plekke. Meestal schilder ik met olieverf, het liefst op linnen.
De schilderijen komen niet altijd overeen met de werkelijkheid: Veel heb ik weggelaten, soms iets veranderd, de vormen wat strakker, de kleuren een nuance helderder.

Opleiding: Klassieke Academie voor schilderkunst te Groningen (2008-2013)